Ogólnopolska Baza Kolejowa

Polityka prywatności

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji:

Jeśli zdecydujesz się założyć konto na stronie, musisz się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email, nazwę użytkownika oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie, oraz o kilka dodatkowych informacji.

Dane zbierane automatycznie:

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie pobierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami:

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, czy poczty email. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu, lub ewentualnego nawiązania z Tobą kontaktu.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Bez twojej zgody nie udostępniamy Twoich danych osobowychinnym użytkowniom.

W chwili obecnej nie planujemy używania automatycznego rozsyłania wiadomości do użytkowników serwisu. Wszelkie informacje, które otrzymasz od nas za pośrednictwem maila zostana anpisane ręcznie przez któregoś z redaktorów.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji konfiguracja kont i ustawień, możesz wprowadzić zmiany w swoich danych osobowych zbieranych podczas rejestracji. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

Do zapisu